Ticker

6/recent/ticker-posts

Facebook Pazarlama Ve İş: Nasıl Çalışır?


                                         indir.jpeg



Facebook katılmak için hazırsın, bu yüzden beklemeye  ne gerek var mı? Eğer başlamak yardımcı olmak için bilgiye ihtiyacın var mı? Gerçekten işe yarar tavsiye mi istiyor musunuz? Bunu yaparsanız, aşağıdaki makale de Facebook  gerçekten pazarlama için büyük bir kaynaktır.


Pazarlama kampanyanızın bir parçası olarak sekmeleri kullanıyorsanız, en önemli sekmelerin listenin önünde olduğundan emin olun. Sekmeleriniz altında "Düzenle" işaretli bir bağlantı vardır, bunu tıklayabilir ve sekmeleri yeniden sıralayabilir, promosyonlar gibi en önemli sekmelerinizi ön tarafa yerleştirebilirsiniz.

Facebook'u pazara kullanıyorsanız, orada nasıl bir tanıtım yapmayı planladığınızdan emin olun! Devamlı zaman aralığında  içerik güncellediğiniz de ziyaretciler sayfayı ziyaret edecek. Takipçilerinizi korkutmayın, ancak haftada en az bir kez yayınladığınızdan emin olun, böylece insanlar neler olup bittiğini görmek için sık sık geri dönecektir.


Eğer takipçilerinizde  sorun yaşıyorsanız, onların "gibi" karşılığında bir çekiliş sunabilir. Sadece şirketinizin sayfasında bir sekme çekiliş yeri ve e-posta adresi ile doldurun, sayfa gibi sadece yarışma için uygun olacağını belirterek.


İnsanlar bunu görmedikçe hiçbir Facebook pazarlama kampanyası başarılı olmaz, bu nedenle önce sağlam bir takip oluşturmaya odaklanmalısınız. Bu muhtemelen 5.000 veya daha fazla kişi bir fan tabanı oluşturmak mümkün olana kadar pazarlama içine çok para koymak gerekmez anlamına gelir. 5.000 takipçi işareti vurduğunuzda, ürününüzü satın alan insanların yüzdesi yükselmeye başlayacaktır.
Facebook'da Para Kazanma

Markanızı gerçekten gösteren Facebook sayfanızda bir kapak fotoğrafı kullanın. Örneğin, en çok satan ürünlerinizden birinin resmini gösterin. Ürünlerinizi halkın zihninde taze tutmak istersiniz ve doğru kapak fotoğrafını seçmek bunu sizin için çok daha kolay hale getirebilir.

Beğeniler size belki elektrik faturasını ödemeyecek, hisse senetleri eve getirmeyecek ve yorumlar sizin giderinizi ödemeyecektir. Bunların hiçbiri doğrudan  sadece satış yapmanıza yardımcı olur. Facebook'ta bir Facebook iş sayfasına yatırım yapmadan kolayca reklam verebilirsiniz, bu nedenle diğer seçenekleri ve ne kadar para kazanabileceklerini düşünün.
Facebook'da Para Kazanma 2021

Facebook Reklamları kullanmayı deneyin. Onlar çeşitli şekillerde kitlenizi hedef izin çünkü Facebook üzerinden ücretli reklamlar işinizi yardımcı olabilir. Cinsiyeti, yaş grubunu, yerini ve hedef kitlenizin daha fazlasını belirtebilirsiniz. Onların ihtiyaçlarını belirterek istediğiniz kadar dar veya geniş olabilir. İstediğiniz kadar çok başlık, resim ve reklam kopyasını test etmek için kampanya bütçelerini ve teklif fiyatlarını ayarlayın. Kampanyanız işe yaramazsa, hemen durdurabilirsiniz, böylece üzerinde aşırı harcama yapmayın.

Çok uzun olan ilanlar yaratmayın. Paylaşmak için bir ton bilgi olsa da, kimse noktaya ulaşmak için 1.000 kelime ile hedefe ulaşmak belki gerçekci olmayacaktır. Tüm ilanlarınızı mümkün olduğunca kısa tutmaya çalışın, ancak iyi yazılmış olduklarından emin olun. İnsanların ana fikri kavramalarını en önemli hedefiniz olmalıdır.

Facebook bir profil resmi ve bir kapak resmi kampanyanıza imkan  sağlar. Her ikisinin de işinizle bir ilgisi olduğundan emin olun. Buna ek olarak, resimleri çok karmaşık veya gösterişli yapmayın. Hedef pazarınıza kolayca tanımlanmalarını istiyorsanız bu çok önemli. Yoksa, birisi sayfanızı gerçekten ne hakkında karışıklık içinde olabilir.


Facebook'ta bazı ağ olayları düzenleyin. Örneğin, abonelerinizin bir reklam yayınlamasını, sayfanızdaki kendi web sitesine veya satın aldıkları son ürünün resmini göndermesini teşvik edebilirsiniz. Abonelerinizin Cumartesi öğleden sonraları veya bir hafta sonu gibi çevrimiçi olması muhtemel bir zaman seçin.

>> İlgili İlginç Bir Yazı: İnstagram’dan Online Para Kazanmak İster Misiniz?

Kanpanyanız da Facebook sayfasında büyük bir resim kullanın. Markanızın sayfanıza rastladığında öne çıkmasını istersiniz ve büyük bir görüntü bu hedefe ulaşmanın en iyi yoludur. Kullanabileceğiniz en büyük görüntü 200pix genişliğinde x 600pix yüksek olabilir, bu nedenle bu boyutu tam kullanıma koyduğunuzdan emin olun.



Bir Facebook sayfası başlatma ve kendisini çalıştıracağını düşünme hatasını asla yapmayın. Facebook'ta sağlam bir fan tabanı oluşturmak çok zor bir iş alır, bu yüzden bunu görmeyi beklerseniz sadece bir sayfaya başlayın. Eğer işleyebilir daha fazla ise, işinizi pazarlamak için başka yollar aramak gerekir.



Bir gecede sonuç alamasanız da, bu vazgeçmek için bir sebep değil. Her tür pazarlama bir etki yapmak için zaman alır ve bu Facebook ile özellikle doğrudur. Satışlarda istediğiniz artışı beklemeden önce gerçekçi bir süre bekleyin.



Facebook reklam raporlarını kullanın. Bu özellik, gönderdiğiniz reklamlarla ilgili bilgileri bozar. İyi reklam değişmesi gerekiyor ne işe yaradığını biliyor musun bunu yaparken kullanılır. Kampanyanızı daha iyi hale getirmek için Facebook'un size sunduğu bilgileri kullanın.



Yayınlarınızın çoğu değer katan ve hayranlarınızın takdir edeceği bilgileri sağlayan içerik olsa da, yayınlarınızdan bazıları da etkileşimli olmalıdır. Geri bildirim için Müşteri isteyin, bir Yarışmada vermek gerekir çayın yanında tat veya adı ne olsun. Sana ne düşündüklerini söylemeyi çok sevecekler!



Facebook müşteri tabanınıza özel indirimler ve muhteşem fırsatlar sunun. İnsanlar sadakatleri için ödüllendirilmeyi severler, bu nedenle uzun süre insanlar çok iyi davranmak sizin için onların favoritizmini artıracak ve kelime-ağız reklamını teşvik edecektir. Hepsi size uzun vadede daha fazla müşteri ve satış verecektir!



Pazarlama sebat ve özveri gerektiren bir şeydir. Facebook pazarlama dünyasında başlamanıza yardımcı olmak için bu makaleyi kullanın. Kullanmak için ipuçları koyduğunuzda, işinizi başarılı yapabilirsiniz.

>> İlgili İlginç Bir Yazı: FACEBOOK'TA BASİT PARA KAZANMA YOLLARI

























Yorum Gönder

0 Yorumlar